Kutatók Éjszakája a Csillagvizsgálóban 2024

Idén is részt veszünk a Kutatók Éjszakája országos rendezvénysorozaton.

Tudományok minden szinten, szinte mindenhol az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen épületeiben és a Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpontban.

Ismét eljött az év egyik legjobban várt eseménye, a Kutatók Éjszakája. A Csillagvizsgáló az idei esztendőben is számtalan tudományban gazdag programmal készül. Az alap programok ingyenesek (ellenben iskolás csoportoknak az esemény – a nagy érdeklődésre való tekintettel – regisztráció köteles)!
A rendhagyó órák reggel 10:00-tól kezdődnek és egészen késő estig tartanak. Ezen a napon 11 darab különböző kémiai, fizikai, biológiai, csillagászati, történelmi és zenei interaktív órák tekinthetőek meg (a rendhagyó órákra külön helyet kell igényelni, melyet az info@egricsillagvizsgalo.hu e-mail címen tudnak vagy személyesen az Líceum bejáratánál található jegypénztárban).
A Líceum udvarán ugyancsak reggel 10:00-tól 16:00-ig vár mindenkit a Szabadulójáték, este 20:00-tól pedig a színpadon fizika-kémia show kerül megrendezésre.
A Panorámateraszon szabadszemes- és távcsöves megfigyelést tartanak – derült égbolt esetén –  oktatóink és az Egri Csillagászok.
Szeptember utolsó péntekén, legyenek ismét a tudományok a főszerepben.